Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Hanhia ynnä muuta


 Ovat nuo valkoposkihanhet rohkeita. Autolla joku ajoi melkein päälle, eivätkä ne olleet moksiskaan. Minä kun menin kameroineni liki, niin jotain siitä motkottivat.

Vaihdoin kameraan pari päivää sitten makron toivorikkaana kun ei koskaan voi tietää, mitä vastaan tulee. Vähän on vielä mitään hyönteisiä. Mikähän mehiläinen tämäkin mahtaa olla, olisi ihan mukava tietää.

 Nyt näin ensimmäiset rantakäärmeet. Huomaa monikko :) Tähän asti olen aina nähnyt vain yhden kerrallaan, mutta nyt niitä oli monta pienellä matkalla. Niin ja kamerassa se makro. Vaati hieman odottelua ja kumartelua.

Pitkä ja laiha. Tämä yksilö oli aika täplikäs.

18 kommenttia:

 1. Upeat havainnot taas :-)

  Minäkin 'törmäsin' valkoposkihanhiin - niitä oli peräti 500-600 kappaletta! Ja kaikki juttelivat :-)

  VastaaPoista
 2. Hyvä juttu , valkoposket tulee. Joukossa voi olla helmiä. Aikamoiset havainnot. Mehiläisen kanssa en pysty auttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoposkihanhia oli nyt kaksi paria liikkeellä. Taitavat pikku hiljaa vallata alaa.

   Poista
 3. Moikka. Täällä kärmeksii ei ole vielä näkynyt. Jippii valkoposket tulee. No toiset tykkää ,toiset ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran on ollut lämmintä, että käärmeet ovat liikkeelle lähtenaat. Kyitä en vielä ole nähnyt etsinnöistä huolimatta. Kauniita hanhia, mutta se jätösten määrä on aika iso. Ja jos lintuja alkaa olla kymmeniä...

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 5. Hienoja löytöjä! Minä niin haluaisin kuvata käärmeen! Se on kokematta täysin!! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tillariina. Toivotaan, että löytäisit jostain kuvattavaksesi. Aina sitä säpsähtää, kun viereltä lähtee liikkeelle, vaikka en niitä yhtään pelkääkkään.

   Poista
 6. Jaiks! Käärmeet on jo heränneet! Voiko tuo mehiläinen olla maamehiläinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin aikaa niitä jo kerkisin etsiskelemään, mutta nyt ilmaantuivat. On se varmaan jokin maamehiläinen, mutta niitäkin on monen nimisiä.

   Poista
 7. Upeita kuvia. Kevät on parasta bongailuaikaa kun muuttolinnut varsinkin tulevat. Meillä on vielä yöpakkasta ja kärpäset eivät ole heränneet. Siilit tulivat toissailtana lintujen ruokintapaikalle. Heti kiikutin kissan Lats-ruokaa, koska mikään elävä hyönteinen ei ole herännyt tuolta kinosten alta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aika vähän on vielä hyönteisiä täälläkin. Hienoa, että siellä on siilejä ja lisäruoka varmasti tarpeen. Ovat aika harvinainen näky näin kerrostaloasukkaalle.

   Poista