Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Jälleen hyönteismaailmasta

Vaikka hellettä onkin, merenrannalla käy tuulen vire, joten puoliltapäivinkin voi kuljeskella kasvistoa tiirailemassa ja nauttia kaikesta näkemästään. Kuinkahan paljon leppäkerttuja kohta onkaan kun toukkia ja koteloita on joka paikassa. Aika iso kokoero on seitsenpistepirkolla ja ruutupirkolla niinkuin tuosta kuvasta  näkyy. Muurahainenkin siellä piileskelee. 

Luteen nymfi, josta ei voi muuta sanoa kuin että se kuuluu lygus-sukuun. Ludekirjan mukaan niitä on viisi eri lajia. Ainakin sillä on kauniin raidalliset polvet :)

Mittarimato

Vierekkäisiltä ohdakkeilta tavoitin  kulta-/kuparikuoriaiset. Näitten kanssa aina pähkäilen kumpi on kumpi. Nyt olen kovaan päähäni takonut, että kultakuoriaisen huuli aaltoilee ja kuparikuoriaisen on suorempi. Tämä nyt sitten taitaa olla se kultakuoriainen :) Tuon alemman huulesta ei oikein osaa sanoa kun se näyttäisi rikkoutuneelta. Väriero ainakin oli todella silmiinpistävä.


12 kommenttia:

 1. Onhan tosi mahtavia makroja jälleen. Kyllä tuo antaa katsojalle ihan ihan uuden maailman ihaltavaksi. Kiitos Pirkkoinkeri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiitsa! Sinullehan luonto on myös hyvin tärkeä. Ulkona kameran kanssa kulkeminen tekee niin hyvää verenpaineelleni :) Jos kuvani herättävät kiinnostusta ympäristöön, niin olen hyvin iloinen.

   Poista
 2. Onpas taas hienot makrot ötököistä!!
  Lude kauniin vihreä ja mittarimato kivan pirteän värinen.
  Tuon ohjeen yritän nyt itsekin muistaa noista kuoriaisista :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa!
   Onneksi on ötököitä joita etsiskellä :) Useinmiten näkemäni luteet ovatkin olleet lähinnä ruohonvihreitä.
   Ihan hyvä ohje se on :)

   Poista
 3. Oliskohan tuossa viimeisessä kuvassa tullut turpiin? Hienot makrot ja nämä innostavat myös meikäläistä koluamaan tarkemmin ojanreunat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain sille varmasti on tapahtunut. Hyvä jos herättävät kinnostusta niihin ojanreunoihin :) Paljon kaikenlaisia eläviä löytyy, vaikka kuljeskelen aika pienellä alueella.

   Poista
 4. Mittarimatokin on tosi kaunis, hienot värit. Mahtava on tuo ötökkämaailma:)

  VastaaPoista