Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Siivekkäitä

Kovasti olen kaipaillut isoja päiväperhosia ja tänään sitten näin  pari nokkosperhosta! Yksi neitoperhonenkin oli liikkeellä, mutta siitä ei kuvaa ole.

 Kovasti olin mielissäni tästä perhosesta.

 Piilotteleva mittari. Aikani pähkäiltyä luulisin tämän olevan pihamittari.

 Mikä se tämä on? Yhtään tarkkaa kuvaa, jossa olisi koko perhonen näkynyt kunnolla, en onnistunut saamaan. Tässä kuitenkin näkyy eturuumiin karvaisuus.

 Reippaast terävöitin, että saisi jonkilaisen kuvan kuvioinnista.

 Seinustalla oli tämä mittari . Mustikkamittari?

 Rannalla on merisinikorentokoiras näyttäytynyt, niin myös tänään. Saman lajin naaras tämä ei varmasti ole takaruumiin muodon perusteella. Nyt tarvittaisiin korentokirjaa.


8 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia jälleen! Perhosia ei ole täälläkään paljon näkynyt. Upea kuvio tuolla mustikkamittarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mittareilla on usein kauniita kuvioita ja värisävyjä.

   Poista
 2. Minulla oli yksi 20 minuutin seikkailu neitoperhosen kanssa tänään. Lopulta sain muutaman kuvan! :) Mä olen kyllä noita mittareita nähnyt, mutta kuvaa ei oikein niistä saa. Tavattoman arkoja!

  Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat sait perhosista ja etenkin tuosta korennosta. Olisin yrittänyt ihan mielenkiinnosta sitä tunnistaa, mutta korentokirja on mökillä. Yritän huomenna.

  VastaaPoista
 4. Hienot kuvat korennosta :) Valitettavasti en osaa auttaa mittareiden kanssa.

  Sama havainto, perhoset katosivat. Pohjois-Karjalassa kesantopellolla paljon sitruuna- ja neitoperhosia. Muutama kultasiipi, joita en ole vielä tarkemmin määrittänyt ja yksi ohdakeperhonen. Pari hopeatäplää suihkii menemään hirmuista vauhtia ja muutamia kaikkensa antaneita tesmaperhosia näkee vielä. Mutta sinisiivet, niitä ei näy, eikä keisarinviittoja.

  VastaaPoista