Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 24. syyskuuta 2015

Parin päivän takaa

Edellisessä kirjoituksessa kerroin siitä vesiperhosesta, niin tässä on yksi sellainen. Ei tosin välttämättä samanlainen. Onhan niitä Suomessa hyönteiskirjan mukaa runsaat kaksisataa lajia, eivätkä ihan yksinkertaisia tunnistettavia. Päiväaktiivisia on jonkin verran, onneksi, vaikka suurin osa liikkuukin öiseen aikaan. Todella nopealiikkeinen tämäkin.

Lehvälude tämä on, mutta tarkempi määritys jää tekemättä, sillä näitähän on pari kolme saman kaltaista.

Vielä kukki muutama oranssikeltano tien reunalla. 

6 kommenttia:

 1. Vesiperhonen onkin hienon näköinen pitkine sarvineen! Lehväludehan siinä ja tuohon oranssikeltanoon haluaisin joskus törmätä.

  Upeat kuvat kaikista, etenkin tuosta vesiperhosesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa!
   Oranssikeltano on harvinainen, mutta täällä noita esiintymiä on jonkin verran.

   Poista
 2. Vielä löysit oranssinkeltanon. Vesiperhoset on ihan uusi tuttavuus. Hienoa kun teet näitä uusia löytöjä. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin. Kovin vähiin ovat kukkivat kasvit käyneet. Vesiperhoset ovat aika huomaamattomia loppujen lopuksi ja suurin osa liikkuu öisin. Laskin tuossa yhtenä päivänä, että tämän kesän aikana on löytynyt toista kymmentä uutta tunnistettua ötökkää. Kiitos Harry.

   Poista
 3. Ylin kuva on tosi hieno, uusi tuttavuus!
  Onkohan meilläpäin ollenkaan oranssikeltanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki.
   Oranssikeltanoa kasvaa eteläisellä rannikolla ja täällä meillä sekäHämeen ja Savon pohjoisosissa. Harvinainen se on ja väri aivan mahtava.

   Poista